Frans leren: Blog Taalreizen & Cultuur

Cinéma Français: de mooiste Franse films om je Frans te oefenen

  • English
  • Español
A Cinematic Odyssey for Intermediate French Learners

vrijdag december 22, 2023 | Frans | Posted by French Abroad

470 views

Het starten van een cinematografische reis in het Frans gaat niet alleen over het bekijken van films; het is een culturele onderdompeling die Frans taal tot leven brengt. Als je je Franse vaardigheden wilt verbeteren, zijn hier zeven boeiende Franse films die bovendien de Frans cultuur voor je tot leven brengen. ekijk ze terwijl je tijdens je taalcursus Frans in Frankrijk of ná je Franse cursus, as je weer terug bent en je Frans bij wilt houden.

1. “Amélie” (2001)

Met in de hoofdrol: Audrey Tautou
Samenvatting van het verhaal: “Amélie” is een grillig verhaal over een verlegen serveerster die, nadat ze een vergeten schat uit haar kindertijd ontdekt, besluit haar leven te wijden aan het gelukkig maken van anderen. Gevestigd in Montmartre, Parijs, vertelt de film het ontroerende verhaal van Amélie’s zoektocht naar vreugde.
Culturele aspecten: De film legt de charmante eigenaardigheden van het Parijse leven vast en introduceert kijkers in de fascinerende buurt van Montmartre. Het is een viering van de kleine magische momenten in het dagelijkse leven.
Redenen om te kijken: “Amélie” is een visueel feest met speelse dialogen, wat het tot een uitstekende keuze maakt voor taalstudenten Frans. De verkenning van de Parijse cultuur en de viering van vriendelijkheid komen overeen met essentiële aspecten van het Franse leven.

2. “La La Land” (2016)

Met in de hoofdrol: Emma Stone, Ryan Gosling
Samenvatting van het verhaal: While Hoewel “La La Land” voornamelijk in het Engels is, begint de film met een file in Los Angeles waar mensen spontaan in een muzikaal nummer uitbarsten. Deze bejubelde film onderzoekt Los Angeles als een liefdesbrief en onderzoekt de zoektocht naar dromen.
Culturele aspecten: De film biedt een levendige weergave van Los Angeles, en de sequenties in Parijs bieden een charmante tegenstelling tussen de Amerikaanse en Franse cultuur.
Redenen om te kijken: De combinatie van scènes in het Engels en Frans maakt het een unieke gelegenheid voor taalleren. De thema’s ambitie en liefde resoneerun universeel, wat een overtuigende vertelling biedt voor Franse studenten.

3. “The Intouchables” (2011)

Met in de hoofdrol: François Cluzet, Omar Sy
Samenvatting van het verhaal: Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, volgt “Intouchables” de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een aristocraat met een dwarslaesie en zijn verzorger uit de buitenwijken van Parijs. De film verkent thema’s als vriendschap, het overwinnen van tegenspoed en het neerhalen van culturele barrières.

Culturele aspecten: Gevestigd in Parijs, biedt de film glimpsen van de diverse sociale structuur van de stad. Het tart stereotypen en toont de kracht van menselijke verbinding.

Redenen om te kijken: “Intouchables” is een ontroerende en humoristische film die drama combineert met luchtige momenten. De dialoog is rijk, wat een kans biedt voor taalstudenten om betrokken te raken bij alledaags Frans.

4. “Een Lange Verloving” (2004)

Met in de hoofdrol: Audrey Tautou
Samenvatting van het verhaal: Geregisseerd door Jean-Pierre Jeunet, is deze film een mix van romantiek en mysterie die zich afspeelt in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. Het volgt de meedogenloze zoektocht van een jonge vrouw naar haar verloofde, van wie wordt aangenomen dat hij is gestorven in de oorlog.
Culturele aspecten: De film verdiept zich in de historische context van de naoorlogse periode, waarbij het de impact van oorlog op individuen en de samenleving verkent.

Redenen om te kijken: “Een Lange Verloving” biedt een kans voor taalstudenten om zich bezig te houden met een complexer verhaal. De verkenning van liefde en verlies is ontroerend en prachtig gefilmd.

5. “La Haine” (1995)

Met in de hoofdrol: Vincent Cassel
Samenvatting van het verhaal: “La Haine” biedt een rauwe weergave van het leven in de buitenwijken van Parijs, focusing on three friends over a period of 24 hours. The film explores themes of social inequality, identity, and the challenges faced by marginalized communities.

Culturele aspecten: Deze film biedt een ongefilterde en rauwe kijk op een andere kant van de Franse samenleving en belicht kwesties die vaak over het hoofd worden gezien.

Why Watch: “La Haine” presents a unique opportunity for language learners to engage with colloquial and urban French. The film’s exploration of societal challenges adds depth to the understanding of contemporary French issues, focusing on three friends over a period of 24 hours. The film explores themes of social inequality, identity, and the challenges faced by marginalized communities.

Cultural aspects: This film provides an unfiltered and raw look at a different side of French society, shedding light on issues that are often overlooked.

Redenen om te kijken: “La Haine” is een krachtige en prikkelende film die diep ingaat op sociale kwesties, waardoor het een boeiende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een realistischer beeld van het stadsleven in Frankrijk.

6. “Betty Blue” (1986)

Betby blue practise your FrenchHoofdrollen: Béatrice Dalle, Jean-Hugues Anglade
Samenvatting: “Betty Blue” volgt de gepassioneerde en tumultueuze liefdesaffaire tussen Zorg, een klusjesman, en Betty, een onvoorspelbare en vrijgevochten vrouw. De film verkent de intensiteit van hun relatie en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

Culturele aspecten: Tegen de achtergrond van de Franse Rivièra vangt de film de zorgeloze geest van de regio en biedt inzichten in de complexiteit van romantische relaties.

Redenen om te kijken: “Betty Blue” staat bekend om zijn intense emotionele vertolking en legt de levendigheid van de Franse Rivièra vast. Het biedt een blik op de dynamiek van relaties en de verkenning van persoonlijke vrijheid.

7. “Les Choristes” (2004)

Hoofdrollen: Gérard Jugnot, François Berléand
Samenvatting: “Les Choristes” vertelt het hartverwarmende verhaal van Clément Mathieu, een muziekleraar, die de levens van problematische studenten transformeert door de kracht van muziek. De film verkent thema’s van inspiratie, creativiteit en de impact van onderwijs.

Culturele aspecten: Gevestigd in het naoorlogse Frankrijk, weerspiegelt de film de kracht van kunst en onderwijs om positieve verandering te brengen bij individuen en in de samenleving.

Redenen om te kijken: “Les Choristes” is een ontroerende film die de liefde voor muziek combineert met de transformerende kracht van lesgeven. Het biedt een blik op het Franse onderwijssysteem en het potentieel voor positieve verandering door artistieke expressie.

Deze prachtige Franse films bieden een gevarieerd scala aan taalkundige uitdagingen en culturele inzichten voor wat gevorderde studenten Frans die hun vaardigheden willen verbeteren. Ze vormen een boeiende en meeslepende manier om de Franse taal en cultuur te verkennen.

Bon cinéma!

You Might also Want to Read

Most common abbreviations in French
De hele dag door werken we, lezen we threads, blogs, maken we opmerkingen en chatten op Wh...
French cultural immersion
Als je je Franse taalvaardigheden wilt verbeteren, kun je je zelf het beste helemaal onder...
Different accents dialects Martinique
Frans wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gesproken. Daarom is het ook een pop...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *