Frans leren: Blog Taalreizen & Cultuur

Kerst vieren in Frankrijk, een betoverende ervaring

  • English
  • Español
Christmas in France embracing the Magic

donderdag november 23, 2023 | Frans | Posted by French Abroad

356 views

Terwijl het kouder wordt en en de geur van dennen de straten vult, transformeert Frankrijk in een winterwonderland, versierd met twinkelende lichtjes en feestelijke vreugde. Als je in december of januari een cursus Frans volgt, mag je Kerstmis in Frankrijk niet missen! Het is een magische ervaring, een mix van rijke tradities, lekker eten en een gezellig en vrolijke sfeer. Hoe ziet Kerstmis in Frankrijk eruit? We kijken naar de gevierde tradities tot de culinaire geneugten die de Franse tafels sieren tijdens het winterseizoen in Frankrijk.

1. Unieke Kersttradities:

Kerstmis in Frankrijk is vol met van unieke tradities, waarbij elke regio haar eigen culturele tradities bijdraagt. Van de Provençaalse kerststallen tot de grandioze feesten in de Elzas, elke hoek van Frankrijk omarmt het winterseizoen met een onderscheidende flair.

2. Franse keuken:

Franse kersttafels buigen onder de last van culinaire geneugten. Sappige geroosterde vleessoorten, delicate oesters en een medley van feestelijke desserts, waaronder de iconische Bûche de Noël, sieren de tafels. Elke regio heeft haar eigen specialiteiten en biedt een gastronomische reis door de diverse smaken van Frankrijk.

3. Beste Kerstsfeer:

Terwijl elke stad schittert met feestelijke lichten, springt Straatsburg, bekend als de “Hoofdstad van Kerstmis”, eruit. Zijn Christkindelsmärik, een van de oudste kerstmarkten in Europa, verandert de stad in een sprookjesrijk en trekt bezoekers van over de hele wereld aan.

Strasbourg Christmas market France

4. Warm klimaat – hier vind je veel buitenlandse Toeristen:

De Franse Rivièra, met haar milde winterklimaat, wordt een toevluchtsoord voor buitenlandse toeristen die op zoek zijn naar een zonovergoten kerst. Nice, met haar Promenade des Anglais verlicht door lampjes, trekt bezoekers aan die op zoek zijn naar een unieke mix van vakantiesfeer en mediterrane charme.

5. Parijse Magie:

Frans leren in Parijs? Parijs, met zijn iconische bezienswaardigheden versierd met lichtjes, is een prachtige bestemming voor Kerstmis. De Champs-Élysées verandert in een schitterende laan, en de Eiffeltoren wordt een baken van feestelijke betovering. IJspistes en kerstmarkten voegen toe aan de aantrekkingskracht van de stad.

Christmas in France embracing the magic

6. Waarom Kerst in Frankrijk?

Waarom kiezen voor Frankrijk met Kerstmis? Frankrijk is vol cultuur en vieringen en hier komen tijdloze tradities en culinair meesterschap samenkomen. De betoverende sfeer, regionale diversiteit en de warmte van de Franse gastvrijheid maken het een onweerstaanbare bestemming.

7. Parijs: Een Kerstschat

Parijs tijdens Kerstmis is een schouwspel om te aanschouwen. De binnenplaats van het Louvre verandert in een ijsbaan, en de etalages langs de Rue du Faubourg Saint-Honoré zijn een visueel feest. De stad straalt een ongeëvenaarde charme uit en nodigt je uit om haar feestelijke hoekjes te verkennen. Christmas France bouche de Noel

8. Gewoontes en Decoraties:

Franse kerstgewoonten omvatten de Réveillon, een laat avondfeest op kerstavond, en de traditie om schoenen bij de open haard te plaatsen zodat Père Noël ze kan vullen. Decoraties kenmerken zich door elegante eenvoud: kransen, kaarsen en maretak voegen een vleugje feestelijke elegantie toe aan Franse huizen.

9. Kerstdiner:

Een Frans kerstdiner ziet er geweldig uit. Het begint meestal met oesters, foie gras en gerookte zalm, gevolgd door een sappige roast—kalkoen, kapoen of wild. Desserts variëren van de eerder genoemde Bûche de Noël tot delicate gebakjes. Als je Frans leert in Frankrijk en bij een gastgezin verblijft, heb je dit jaar het geluk om Kerstmis te delen met een Frans gezin en te genieten van het kerstdiner in Frankrijk.

Christmas dinner France

10. Do’s and Don’ts:

Als je Kerstmis viert met Franse mensen, omarm dan de gezelligheid van de Réveillon en breng een attent cadeau voor je gastheren mee. Vermijd politieke discussies aan tafel en geniet van de rustige, vreugdevolle sfeer die een Frans kerstfeest kenmerkt.

11. Voorbij de Eettafel:

Na het Kerstdiner is het nog niet voorbij. Woon een middernachtmis bij, verken kerstmarkten en neem deel aan levendige straatfeesten. In Frankrijk is Kerstmis niet alleen een maaltijd; het is een gemeenschappelijke viering.

Kerstmis in Frankrijk een symfonie van culturele rijkdom, culinaire uitmuntendheid en feestelijke spirit. Of je nu betoverd wordt door de schitterende lichten van Parijs, geboeid door de Provençaalse tradities, of geniet van de kustgeneugten van Nice, een Franse Kerst is een reis naar het hart van de viering, waar elk moment doordrenkt is met vreugde, traditie en de magie van het seizoen.

Read more:
Learn French in Paris
Learn French in Nice
Enchanting Village and Towns

 

Do you want to learn French in France?

Contact

for advice and information
about French immersion courses

 

You Might also Want to Read

Unraveling the Charm of French Expressions
Frans leren gaat niet alleen over het beheersen van de grammatica en de Franse woordenscha...
Three French Novels for Intermediate French Learners
Een literaire reis beginnen in een nieuwe taal is niet alleen een linguïstische oefening,...
Enchanting Towns and Villages of Southern France
Een reis door taal en cultuur Ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur door de charman...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *