Frans leren: Blog Taalreizen & Cultuur

Ontdek de mooiste plekjes van Zuid-Frankrijk

  • English
  • Español
Enchanting Towns and Villages of Southern France

dinsdag augustus 08, 2023 | Frans | Posted by French Abroad

317 views

Een reis door taal en cultuur

Ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur door de charmante steden en dorpen van Zuid-Frankrijk terwijl je Frans leert in Frankrijk? Deze bestemmingen, genesteld langs de pittoreske Côte d’Azur, bieden een unieke mix van rijke geschiedenis, levendige cultuur en adembenemende landschappen. Dit zijn de mooiste plekjes van Zuid-Frankrijk om te bezoeken en om jezelf onder te dompelen in de lokale cultuur en om een taal te leren.

Nice

Als je Frans leert in Nice, mag je de Promenade des Anglais niet missen. Wandel langs de iconische Promenade des Anglais om de pracht en praal van Nice volledig te omarmen. Deze legendarische promenade biedt een prachtig uitzicht op de azuurblauwe Middellandse Zee en is de perfecte plek om je Frans te oefenen terwijl je geniet van de levendige sfeer.

Hoe kom je er: Vanuit grotere steden zoals Marseille of Parijs kunt u Nice bereiken met de trein, wat een comfortabele en schilderachtige reis biedt. Als alternatief heeft Nice een internationale luchthaven met verbindingen naar grote Europese steden.

Learn French in Nice

Antibes

Antibes is een unieke bestemming voor een cursus Frans in het buitenland (zie: Frans leren in Antibes). De belangrijkste toeristische attractie, afgezien van de prachtige zee en de natuur, is waarschijnlijk het Musée Picasso. In Antibes gaan kunst en geschiedenis naadloos in elkaar over. Breng een bezoek aan het Musée Picasso, gehuisvest in het prachtige Château Grimaldi. Dompel jezelf onder in de werken van Picasso terwijl je je Franse woordenschat uitbreidt en het unieke perspectief van de kunstenaar waardeert.

Hoe kom je er: Antibes is gunstig gelegen tussen Nice en Cannes, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is per trein of bus. Het is een ideale dagtrip vanuit beide steden.

 

Do you want to learn French in France?

Contact

for advice and information
about French immersion courses

 

Cannes

De Boulevard de la Croisette Cannes staat synoniem voor glamour en luxe, dankzij het gerenommeerde filmfestival. Maak een ontspannen wandeling langs de glamoureuze Boulevard de la Croisette, omzoomd met chique winkels en met palmen omzoomde stranden. Ga langs bij een plaatselijk café, bestel een café au lait en oefen je Franse gespreksvaardigheid terwijl je geniet van de levendige ambiance.

Hoe kom je er: Cannes is goed bereikbaar met de trein vanuit grote steden als Nice en Marseille. Het treinstation is centraal gelegen, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Saint-Paul-de-Vence

Ga voor een mix van kunst en geschiedenis naar Saint-Paul-de-Vence en verken de Fondation Maeght. Dit museum voor hedendaagse kunst toont werken van bekende kunstenaars zoals Miró, Calder en Chagall. Dompel jezelf onder in de artistieke ambiance terwijl je je Frans oefent met mede-kunstliefhebbers.

Hoe kom je er: Vanuit Nice kun ke Saint-Paul-de-Vence met de bus of met de auto bereiken. Het dorp ligt ongeveer 20 kilometer ten westen van Nice.

Eze

Eze: belangrijkste toeristische attractie: Jardin Exotique d’Eze Het betoverende dorp Eze ligt bovenop een rotsachtige heuvel en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de Middellandse Zeekust. Verken de charmante geplaveide straten en begeef je naar de Jardin Exotique d’Eze, een prachtige exotische tuin. Terwijl je geniet van de schoonheid van de omgeving, grijp je de kans om Franse zinnen te leren die te maken hebben met de natuur en het milieu.

Hoe kom je er: Eze is gemakkelijk bereikbaar met de bus of trein vanuit Nice. Vanaf het treinstation of de bushalte leidt een korte wandeling bergopwaarts naar het dorp.

Study French in Southern France Een taalcursus Frans in Frankrijk gaat veel verder dan het klaslokaal. Door de steden en dorpen van Zuid-Frankrijk te verkennen, verbeter je niet alleen je Franse taalvaardigheid, maar dompel je jezelf ook onder in het rijke tapijt van de Franse cultuur. Van de iconische Promenade des Anglais in Nice tot de artistieke wonderen van Saint-Paul-de-Vence, elke bestemming biedt een unieke ervaring. Dus studeer Frans in Frankrijk, leer van de lokale bevolking en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

Bon voyage et bonne chance!

Lees meer over talenscholen Frans in Frankrijk

 

Interested in a French Course in France?

Learn French in France

You Might also Want to Read

The Art of French Conversation
Als je Frans leert, gaat niet alleen over het beheersen van vocabulaire en grammatica; het...
Your first language trip to France
Voor de eerste keer naar Frankrijk reizen kan een opwindende en verrijkende ervaring zijn....
A Cinematic Odyssey for Intermediate French Learners
Het starten van een cinematografische reis in het Frans gaat niet alleen over het bekijken...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *