Frans leren: Blog Taalreizen & Cultuur

Uw eerste taalreis naar Frankrijk

  • English
  • Español
Your first language trip to France

woensdag december 27, 2023 | Frans | Posted by French Abroad

315 views

Voor de eerste keer naar Frankrijk reizen kan een opwindende en verrijkende ervaring zijn. Als jonge taalstudent die aan je eerste solo taalreis naar Frankrijk begint, is het belangrijk om voorbereid en geïnformeerd te zijn over de culturele nuances, do’s en don’ts, en interessante feiten over het land. Wat weet jij over Frankrijk?

Leuke weetjes en curiosa over Frankrijk:

Study French in France

1. **Stokbroodcultuur**

Het stokbrood is een iconisch symbool van de Franse keuken. Het is gebruikelijk om een stokbrood onder de arm te dragen als je van de bakker naar huis loopt.

2. **Liefde voor Kaas**:

Frankrijk herbergt meer dan 1.200 soorten kaas, en kaasconsumptie is een belangrijk onderdeel van de Franse culinaire cultuur.

3. **Cultureel erfgoed**

Frankrijk heeft 41 UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder de oevers van de Seine in Parijs en het historische centrum van Avignon.

4. **Artistiek erfgoed**:

Frankrijk staat bekend om zijn artistieke bijdragen, met beroemde kunstenaars als Claude Monet, Edgar Degas en Auguste Rodin die uit het land komen.

5. **Cafécultuur**:

Terrasjes zijn een integraal onderdeel van het Franse sociale leven. Genieten van een kopje koffie of een glas wijn in een café is een geliefd tijdverdrijf.

Musee d Orsay Paris

6. **Eiffeltorenmysteries**:

De Eiffeltoren groeit in de zomer tot wel 15 centimeter in hoogte als gevolg van thermische uitzetting.

7. **Bastilledag**:

14 juli wordt gevierd als Dag van de Bastille, ter gelegenheid van de Franse Revolutie en de bestorming van de Bastille-gevangenis.

8. **Lavendelvelden**:

De Provence-regio staat bekend om zijn prachtige lavendelvelden, die schilderachtige landschappen en een geurige omgeving creëren.

9. **Wijnregio’s**:

Frankrijk is een van de grootste wijnproducenten ter wereld, met gerenommeerde regio’s als Bordeaux, Bourgondië en Champagne.

10. **Modehoofdstad**:

Parijs is een mondiaal modecentrum, waar prestigieuze mode-evenementen plaatsvinden en de thuisbasis is van gerenommeerde modehuizen.

Praktische tips en belangrijke Do’s and Don’ts voor je eerste reis naar Frankrijk

Een taalreis naar Frankrijk maken is een kans om jezelf onder te dompelen in een rijk cultureel tapijt en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Ga je een taalcursus Frans in Frankrijk doen, ga je ongetwijfeld een geweldige ervaring hebben. Hier zijn enkele handige tips om het beste uit je (solo)avontuur in Frankrijk te halen.

Learn french in France

1. **De Franse Taal**:

Hoewel veel Fransen Engels spreken, is het beleefd om op zijn minst een paar basiszinnen Frans te leren, zelfs voordat u aan uw Franse taalcursus begint. De lokale bevolking waardeert de inspanning en het kan uw culturele ervaring verbeteren.

2. **Hoe begroet je de Fransen**:

In Frankrijk is het gebruikelijk om mensen te begroeten met een handdruk of een kus op de wang, afhankelijk van de regio. Houd rekening met de lokale gebruiken en volg dit voorbeeld.

3. **Eet-etiquette in Frankrijk**:

Als u uit eten gaat, wordt het als onbeleefd beschouwd om te beginnen met eten voordat iedereen is bediend. Vergeet ook niet om de rekening (l’addition) te vragen, aangezien deze niet automatisch naar de tafel wordt gebracht.

4. **Respecteer culturele normen**:

De Franse cultuur waardeert beleefdheid en formaliteit. Het is belangrijk om respectvol te zijn, vooral in de openbare ruimte en in de omgang met de lokale bevolking.

5. **Dressvoorschrift**:

Franse mode is wereldwijd bekend. Wanneer je in stedelijke gebieden bent, kies dan voor smart-casual kleding, zodat je opgaat in de lokale bevolking.

6. **Gedraag je in het openbaar**:

Vermijd luide gesprekken op openbare plaatsen, vooral in het openbaar vervoer. Fransen waarderen een rustige en respectvolle omgeving.

French Countryside Tot slot een belangrijke vraag: is Frankrijk een veilig land voor reizigers? Ja dat is zo! Volgens de Global Peace Index heeft Frankrijk een hoge staat van vrede en staat het op de 65e plaats vergeleken met de 163 landen op de lijst.

Door de lokale gebruiken te omarmen, de Franse tradities te respecteren en het unieke aanbod van het land te verkennen, krijgt u een dieper inzicht in de Franse cultuur en haar inwoners en haalt u het meeste uit uw Franse taalcursus in Frankrijk.

You Might also Want to Read

The Art of French Conversation
Als je Frans leert, gaat niet alleen over het beheersen van vocabulaire en grammatica; het...
Bordeaux Sipping Wine and Speaking French
Gelegen in het hart van de beroemde wijnstreek in het zuidwesten van Frankrijk, is Bordeau...
Unraveling the Charm of French Expressions
Frans leren gaat niet alleen over het beheersen van de grammatica en de Franse woordenscha...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *